Kraamzorg Dordrecht

Kraamzorg in Dordrecht voor zorg na de bevalling

Wilt u kunnen rekenen op een goede communicatie tussen de verloskundige en de kraamzorg in Dordrecht? Onze verloskundigenpraktijk in Dordrecht werkt nauw samen met kraamzorgbureau Eerste Week. Doordat wij als verloskundigen en kraamverzorgsters korte communicatielijntjes hebben kunnen wij u van kwalitatief hoogstaande zorg voorzien. Het is belangrijk dat u goede kraamzorg ontvangt omdat uw lichaam de eerste weken na de bevalling aan het herstellen is. Ook is het soms nodig om de borstvoeding op gang te brengen. Als verloskundigen in Dordrecht komen wij daarom in de eerste week een paar keer op kraamvisite om te controleren hoe het met u en uw gezinnetje gaat. We controleren verschillende medische zaken en er is ruimte om uw bevalling te bespreken. Heeft u tussendoor vragen? Ook daar nemen wij de tijd voor. Wilt u meer weten over kraamzorg in Dordrecht? Of bent u op dit moment zwanger en wilt u een pretecho in Dordrecht laten maken? Neem contact met ons op!

Inschrijven voor kraamzorg in Dordrecht

Als verloskundigen richten wij ons voornamelijk op het medische aspect en de kraamzorg in Dordrecht zal bijvoorbeeld de dagelijkse controle van u en uw baby op zich nemen. Ook zal de kraamverzorgster uw baby in bad doen en verricht zij licht huishoudelijk werk afhankelijk van de afgesproken uren. Zodra uw baby minimaal 72 uur is zullen wij langskomen om de hielprik te doen. Wij nemen dan bloed af uit het hieltje van uw baby om dit te laten controleren op zeldzame ziektes. Via de website van het RIVM vindt u meer informatie over de hielprik en op welke ziektes uw baby wordt gecontroleerd. Binnen 5 weken kunt u de uitslag terugverwachten. Naast de hielprik zullen wij ook nog een gehoorscreening uitvoeren om te controleren of uw kind in voldoende mate kan horen voor een normale taalspraakontwikkeling. Wilt u zich inschrijven voor kraamzorg in Dordrecht? Neem contact op met Kraamzorg Eerste Week.

Kraamzorg Dordrecht

Nacontrole na kraamzorg in Dordrecht

Zodra de kraamzorgperiode is afgesloten is het mogelijk om een afspraak voor nacontrole bij ons in te plannen. Dit is niet verplicht, maar sommige mensen vinden het wel fijn om na te praten over de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Daarbij is het ook mogelijk dat we nog een aantal medische zaken checken, zoals de bloeddruk en het ijzergehalte in uw bloed. Verder kunnen we de keuze voor anticonceptie bespreken en andere vragen die aan bod komen. Na 6 weken na de geboorte van uw baby kunt u een afspraak bij ons inplannen voor de nacontrole.

Menu